Posted on Category:Українцям

Як прожарити чавунну сковороду із сіллю?

Чавунні сковороди прожарюються на плиті із сіллю. Для цього поставте сковороду на вогонь і насипте товстий шар грубої або середньої помелу солі, зменште вогонь під посудом і залиште на 20-25 хвилин. Потемнілу сіль прибрати, протерти внутрішню поверхню чавунної сковороди промасленою ганчірочкою.

На дно насипають 3 см їдальні солі. Ставлять на плиту, нагрівають на середньому вогні. Скільки гартувати сковороду? Приблизно 30 хвилин.

Прожарили сковороду із сіллю і покрили олією: їжа більше не пригорає Чавунна пательня зручніше для приготування їжі, оскільки сам матеріал є більш теплоємним. Але є в неї й мінуси: м'ясо, риба, картопля, млинці та інша їжа може пригоряти. Щоб цього не відбувалося, досить просто прожарити сковорідку із сіллю.

Перше прожарювання – Соляне. Його можна зробити як у духовці, так і на плиті. Необхідно засипати поверхню сіллю так, щоб вона її повністю покривала і поставити на вогонь. 10-20 хвилин буде цілком достатньо, тільки не варто забувати про помішування.