Закочувати тару потрібно стерилізованою кришкою. Коли законсервований продукт укладений, а банку закатана, її потрібно перевернути кришкою донизу. Це дозволяє простерилізувати верхню частину банки, яка не заповнена, та кришку із внутрішньої сторони. Баночки слід залишити в такому стані хоча б на 20-30 хвилин.19 лист. 2020р.
Як приготувати банки для автоклаву?
Як запустити стерилізацію банок у автоклаві?
- Завантажте в автоклав вже закочені ключем банки на вагонетці. …
- Залийте автоклав холодною водою. …
- Підключіть шланг для відкачування зайвої води до крана. автоклава. …
- Закрийте та загерметизуйте автоклав. …
- Нагрійте автоклав. …
- Знижуйте нагрівання.
Чому в автоклаві здуваються кришки на банках?
При консервації в побутових умовах неможливо підняти температуру консервованого продукту вище 100 ° С. До 100 ° С бактерії, їх суперечки та інші мікроорганізми зберігаються в життєздатному вигляді, які за певних умов живуть, розмножуються. Через цей банк здувається і кришку зриває.