Posted on Category:Українцям

Як правильно закочувати банки для автоклаву

Закочувати тару потрібно стерилізованою кришкою. Коли законсервований продукт укладений, а банку закатана, її потрібно перевернути кришкою донизу. Це дозволяє простерилізувати верхню частину банки, яка не заповнена, та кришку із внутрішньої сторони. Баночки слід залишити в такому стані хоча б на 20-30 хвилин.19 лист. 2020р.

Як приготувати банки для автоклаву?

Як запустити стерилізацію банок у автоклаві?

  1. Завантажте в автоклав вже закочені ключем банки на вагонетці. …
  2. Залийте автоклав холодною водою. …
  3. Підключіть шланг для відкачування зайвої води до крана. автоклава. …
  4. Закрийте та загерметизуйте автоклав. …
  5. Нагрійте автоклав. …
  6. Знижуйте нагрівання.

Чому в автоклаві здуваються кришки на банках?

При консервації в побутових умовах неможливо підняти температуру консервованого продукту вище 100 ° С. До 100 ° С бактерії, їх суперечки та інші мікроорганізми зберігаються в життєздатному вигляді, які за певних умов живуть, розмножуються. Через цей банк здувається і кришку зриває.