Якщо до страви подається і виделка, і ложка, існує правило: ложку кладуть праворуч від страви, щоб було зручно зачерпувати та піднімати їжу, а вилку – ліворуч, щоб з її допомогою підтримувати їжу. Загальні прилади необхідно повертати до спільної страви так само, як вони були подані.9 жовт. 2014 р.
Як правильно класти прилади у ресторанах?
Прилади мають праворуч від страви, для якої вони сервіровані. Виделку розміщують зліва, а ложку – праворуч, якщо вони обидві використовуються для зачерпування.. Після їх використання обов'язково повертають назад. Якщо ложка подавалася на окремій тарілочці, це означає, що її потрібно залишити у спільній страві.
Як правильно покласти ложки та вилки на стіл?
Ножі та ложки розкладають праворуч від тарілки. Виделки – зліва. Десертну ложку кладуть над тарілкою. Використовувати прилади слід у зворотній від тарілки послідовності: найвіддаленіші використовують для страв, які приносять першими.