Перед першим використанням посуд із нержавіючої сталі слід вимити теплою водою з миючим засобом, обполоснути і добре витерти. Якщо при першому використанні на посуді з'явилися плями, не поспішайте засмучуватися. Вони легко видаляються 4,5% розчином столового укусу чи лимонної кислоти.
Чим не можна мити посуд із нержавіючої сталі?
Жавельна вода та відбілювач – Дуже сильні засоби. Вони не повинні контактувати з їжею, оскільки є токсичними. При їх використанні в якості миючого та засобу для чищення каструль з нержавіючої сталі, вони можуть призвести до перфорації посуду, що унеможливить її подальше використання.
Що не можна готувати у посуді з нержавіючої сталі?
Посуд з нержавіючої сталі вважається дуже міцним і зручним, але нікель, що входить до складу цієї сталі, – сильний алерген і має канцерогенні властивості. Не рекомендується готувати в такому посуді гострі та овочеві страви.