Хінкалі неодмінно їдять «руками», вони не розрізаються столовими приладами, щоб бульйон, що знаходиться всередині, не випливав на тарілку. Виріб потрібно взяти за «хвостик/ніжку», перевернути мішечок догори, надкусити і насамперед випити з нього бульйон.
Як у Грузії їдять хінкалі?
Хінкалі їдять тільки руками: потрібно взяти «мішечок» за хвостик великим і вказівним пальцями, трохи надкусити і маленькими ковтками випити весь бульйон. Після цього з'їдаються оболонка з тіста та начинка. Зазвичай це робиться у кілька укусів, оскільки розмір грузинських пельменів зазвичай досить великий.
Чи потрібно їсти верхівки Хінкалей?
Хвостики від хінкалі не їдять Зовні вони нагадують «пірамідку» з тонкого тіста, всередині її знаходиться фарш у бульйоні. У Грузії страву їдять руками. Не надто холодним, але й не надто гарячим, інакше бульйоном можна, можливо обпектися. "Хінкаліну" беруть за хвостик, надкушують з краю і обережно висмоктують бульйон.