Будуть корисні при діабеті кислі та кисло-солодкі яблука (наприклад, антоновка), грейпфрути, лимони, груші, гранати. Серед ягід віддайте перевагу обліпихі, смородині, аґрусу, вишні. Солодкі ягоди (чорниці, ожину, малину) можна висушити та додавати в чай.
Яка ягода найкорисніша при цукровому діабеті?
Про цілющі властивості чорної смородини відомо давно, у тому числі для діабетиків, яким також рекомендовано вживати її в їжу. Раніше проведені дослідження показали, що темні ягоди, такі як чорна смородина та чорниця, сприятливо впливають на рівень цукру в крові.
Які ягоди не можна їсти при цукровому діабеті?
Діабетикам корисно знати, які ягоди не можна при цукровому діабеті. Через високий ГІ та вміст швидких вуглеводів діабетикам протипоказаний. виноград у будь-якому вигляді (свіжий, соки, родзинки). Не слід захоплюватися гранатом, абрикосами.