Кольорова капуста – важливе джерело вітаміну С (100 г продукту міститься добова норма аскорбінової кислоти), вітаміну К, що впливає на згортання крові і щільність кісткової тканини, містить також вітаміни групи В (В1, В2, РР, фолієва кислота).29 серп. 2022р.
Чи можна щодня їсти цвітну капусту?
У цьому овочі міститься мінімум жиру та багато білка, клітковини та жирних кислот Омега-3. Тому якщо ви будете регулярно їсти цвітну капусту, ваше тіло буде здоровим та сильним. Вітамін K, який ви отримуєте з цвітної капусти, мають протизапальні властивості, які покращують кровообіг.
В якому вигляді краще їсти цвітну капусту?
Цвітна капуста підійде для приготування багатьох різних страв, у тому числі сирих. У сирому вигляді. Суцвіття їдять, вмочуючи в соуси (соуси дип). Як менш традиційний варіант можна запропонувати найсмачніше вегетаріанське табулі з сирої цвітної капусти (суцвіття натирають на тертці, як пармезан).